Vieruitersten 19
5768 RN  Meijel
Tel: +31 6 53663377
info@bartsautoservice.nl
Barts Auto Service
Barts Auto Service
Barts Autoservice
follow us:
Bart Autoservice
Copyright © 2015. Beckers Multiservice. All rights reserved.
Eerlijke, scherpe prijzen voor reparatie, onderhoud, banden en onderdelen. Heb al 15 jaar ervaring met het sleutelen aan (schroef- of luchtgeveerde) Land Rovers. Vooral Defenders, Discovery's en RRC komen bij mij naar binnen voor allerlei werkzaamheden.

Overig onderhoud

~ TD5 Discovery volledig uitlezen en resetten
~ Engineflush (inwendig vervuilde motor reinigen)
~ Cylinderkopwissel
~ Motorcompressie test
~ Koelvloeistof lekkage set dmv afpersen
~ Koppakking vervangen
~ Turbo vervangen
~ Versnellingsbak wissel
~ Tussenbak wissel
~ Koppeling vernieuwen
~ Differentieël vervangen
~ Remklauw revisie
~ Swivelhuis afstellen ivm gevaarlijk schudden van het stuur
~ Vervangen van luchtbalgen Discovery II en RRC
~ Off road klaar maken dmv monteren van andere veren, schokbrekers, langere remleidingen, lierbumpers, lieren,
~ Mud/Terrain banden, snorkel, etc etc.
Eventueel kan ik uw auto ophalen en brengen per eigen auto-ambulance.

Bandenservice


Alle gangbare bandenmaten en merken leveren en monteren en balanceren voor scherpe prijzen. Eigen banden monteerapparaat in huis en balanceerapparaat voor plaklood en slaglood.

Distributieriem

Distributie vervangen én kleppen stellen én pomp afstellen bij alle 300 tdi motoren vanaf € 250,- all in! Dus vervangen van: Kwaliteits distributieriem, looprol en spanrol, pakking van distr.deksel. Alles wordt met speciaal gereedschap gedaan, inspuitpomp op tijd gezet, kleppen gesteld. Ik heb deze klus al heel vaak gedaan, ik ken de hindernissen, maar het gaat heel vlot en je kunt er evt. op wachten onder het genot van een kop koffie. Eventueel kan ook de voorste krukas keerring vervangen worden en een modificatie krukas tandwiel.

Vanaf € 350,- bij RRC v8/tdi (alleen 5 bak), Discovery v8/tdi/td5, Defender v8/tdi/td5, incl. materiaal (drukgroep, plaat, druklager, toplager) en arbeid!

's ochtends brengen en 's avonds klaar. De tussenbak wordt apart gedemonteerd waarbij ik ook direct de oliekeerring vervang bij de tussenbak bij de ingaande as. Ook controleer ik dan goed of de vertandingen/spiebanen in goede staat zijn.

Luchtvering

De Discovery TD5 heeft standaard luchtvering aan de achterzijde, dit is een fantastisch systeem met rubber luchtbalgen (zoals bij
vrachtwagens) dat zorgt dat de auto altijd op dezelfde hoogte staat, dus geen doorzakken bij zware lading of zware trailer.
Hoogteregelaars houden dit in de gaten en de compressor pompt zonodig lucht bij. Als de motor is uitgezet moet de auto op dezelfde
hoogte blijven staan, ook na 1 of meerdere dagen/weken! Als de auto van achteren snel doorzakt dan is er meestal een luchtbalg lek.
Vervangen is niet duur en is snel gepiept. Ik kan ook de complete luchtvering verwijderen en schroefveren monteren. De auto blijft er zeer
comfortabel bij en je hoeft nooit meer een luchtbalg te vervangen, ook dat kan ik uitvoeren.

Ombouw luchtvering naar schroefvering RRC, Discovery en P38

EGR systeem

De motor heeft een EGR systeem waarbij bepaalde onverbrande uitlaatgassen weer de motor ingaan, dit zorgt voor een geleidelijk dichtslippen van het inlaat systeem met kans op storingen en slecht lopen van de motor. Ik kan het EGR systeem verwijderen dmv montage van een speciale set, hierdoor krijgt de motor "frisse" lucht en blijft het inlaatsysteem schoon.

Sportuitlaat

De TD5 heeft een prachtig grommend 5 cylinder geluid dat pas echt tot z’n recht komt als de middendemper verwijderd wordt, ik heb speciale RVS vervangingspijpen die 100% aansluiten op het bestaande uitlaatsysteem. Evt. is het mogelijk om een kleinere absorptiedemper te plaatsen als het geluid wat te overdreven is. Dit heb ik ook bij m’n eigen Discovery TD5.

Bekende problemen

Discovery TD5: Diverse Disco TD5 problemen zijn bij mij bekend en heb ervaring met het oplossen daarvan. Enkele bekende problemen:

"De 3 amigo’s", dit zijn 3 gele lampjes die oplichten op het dashboard, vanaf dat moment is het ABS en TC systeem niet meer in gebruik. Ik kan het systeem uitlezen en resetten en uiteraard het defect repareren. Heel vaak is dit een ABS sensor, maar het kan ook een defect in het ABS verdeelblok zijn, dat kan ik ook repareren.

"groene M&S lampjes", deze lampjes lichten op als er een defect is in de aansturing van de automaatbak, hij gaat dan in de noodloop staan, de bak blijft dan in de 3e versnelling staan, trekt dan slecht op, geeft een klap als je de achteruit inschakelt. Ook de lock-up wordt niet meer aangestuurd, dus de temperatuur van de ATF olie stijgt snel ivm slip in de koppelomvormer. Er mag dan ABSOLUUT niet teveel km’s meer mee gereden worden! Puur alleen om naar het dichtst bijzijnde reparatie adres te rijden. Meestal is dan de selector switch defect, ik heb nieuwe en gereviseerde exemplaren liggen, montage en afstellen is ook mogelijk en de oorzaak van het defect raken los ik ook op (afvoer van condenswater van de airco wordt verlegd)

Olieverversen/lekkages

Bij 200 en 300 tdi incl. goede 10W40 Valvoline olie en oliefilter voor € 50,-!
Olieverversing bij een TD5 incl. vol synthetisch 5W30 olie en alle filters voor € 110,-

Olielekkages: een TD5 wil best wat olie gaan lekken, dit kan van meerdere plekken afkomen, bijna alle lekkages kan ik vlot verhelpen.

Sloten

De centrale vergrendeling van een of meerdere portieren wil wel eens haperen, er gaat dan een deur niet meer open of niet meer op slot, ik heb meestal van alle deuren incl. achterklep de mechanismen op voorraad, montage is uiteraard ook mogelijk.